O vaca din Polonia a urmat exemplul suratei din Olanda: A evadat in drum spre abator si traieste singura pe o insula

Portivit ziare.com, o vaca traieste singura pe o insula din Polonia si ataca pe oricine se apropie de ea. Animalul a reusit sa evadeze inainte de a fi dusa la abator dupa ce a daramat un gard si a luat-o la fuga catre un lac din sudul Poloniei.

Vaca a intrat in apa si a inotat pana la insula din mijlocul lacului. Proprietarul sau a incercat timp de o saptamana sa o prinda pentru a o duce inapoi la ferma, insa s-a ales cu o mana rupta si cu vanatai, dar i-a dus hrana necesara pentru a supravietui.

Un veterinar chemat sa adoarma vaca pentru a putea fi prinsa i-a spus fermierului ca a ramas fara tranchilizante si ca ar avea nevoie de cateva zile pentru a face rost de un nou set.

Pawel Kukiz, politician si fost cantaret din Polonia, a facut un apel pe contul sau Facebook pentru salvarea vacii si s-a oferit sa plateasca pentru ca “vaca eroina” sa fie salvata de la moarte.

“Ea a scapat in mod eroic si s-a infiltrat pe insula din mijlocul lacului, loc in care se afla si astazi”, a spus Kukiz, citat de publicatia poloneza Wprost. “Ea nu s-a predat in fata pompierilor care au vrut sa o transporte cu barca. (…) Nu sunt vegetarian, insa taria de caracter a acestei vaci si vointa sa de a lupta pentru supravietuire sunt de nepretuit.

De aceea, am hotarat sa fac orice pentru ca vaca sa fie dusa intr-un loc sigur si, in a doua etapa, ca recompensa pentru atitudinea ei, sa ii garantez o ‘pensionare’ pe termen lung si moarte din cauze naturale”, a precizat Kukiz.

 O alta vaca, pe nume Hermien, a devenit celebra in decembrie anul trecut dupa ce a reusit sa evadeze in timp ce era transportata la abator si s-a ascuns intr-o padure pentru a scapa de destinul ce ii era rezervat.

La inceputul acestei luni, ea a fost prinsa si acum va avea parte de o viata linistita intr-un refugiu pentru bovine din nordul tarii. “Hermien a ajuns in sfarsit acasa, dupa un drum lung, solitar si stresant catre libertate”, au anuntat administratorii adapostului

pentru animale.
Sursa: ziare.com