Legături nefirești la nivelul poliției Cluj

Șeful Serviciului Investigații Criminale Cluj, apropiat al membrilor unor grupări interlope locale

 

Prietenia care îi leagă uneori pe polițiști de interlopi este din nou în centrul atenției, după ce comisarul șef Mircea Rus, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj este în anturajul membrilor unei grupări infracționale cu notorietate printre clujeni.

Nu de puține ori, polițistul cu funcție de conducere a fost observat în apropierea interlopilor Alin Lucian Trif, zis “Diavolul”, Adalbert Șule, zis “Tinutz”, Joska Manases, zis ‘Mengele”, Sergiu Pintea, zis “Căposu” (arestat pentru trafic de droguri în data de 23 martie, anul curent).

Mai mult decât atât, comisarul de poliție Mircea Rus este nașul de botez al copiilor lui Alin Lucian Trif și Adalbert Șule!

La sfârșitul lunii noiembrie 2017, polițistul a nășit copilul interlopului Adalbert, petrecerea având loc la Grand Hotel Italia, unde cei doi au petrecut alături de cei mai temuți infractori din Cluj.

Sunt zvonuri că Mircea Rus deține prin intermediul unor interpuși acțiuni la cunoscutul club de manele Byblos, din acest motiv protejează activitățile ilegale ce se petrec în acest bar, cunoscut ca unul din localurile din Cluj unde se comercializează stupefiante.

Mai mult decaât atât, nu de puține ori comisarul șef Mircea Rus a fost observat folosind un autoturism BMW X6, ce aparține clubului Byblos.

Legat de aceste aspecte, mai multi clujeni și-au exprimat nemulțumirea în comentariile articolului “Bătălie la șefia IPJ Cluj. Cine luptă pentru un scaun și cine merită să câștige“,  publicat în ziarul local știridecluj.ro