Grupare infracțională ce avea legături cu mafia italiană, destructurată

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN INFRACŢIUNI ECONOMICE, DESTRUCTURATĂ

Conform comunicatului emis de DIICOT,

 În urma colaborării cu autorităţile judiciare italiene, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională organizată specializată în infracţiuni economico-financiare şi spălarea banilor.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Italia, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la domiciliul unui bărbat şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acesta. A fost vizată o grupare infracţională organizată specializată în infracţiuni economico-financiare şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2002, cel în cauză ar fi înfiinţat pe teritoriul statului italian mai multe societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate. Ulterior, începând cu anul 2004 acesta, prin intermediul membrilor familiei, ar fi transferat în România veniturile obţinute din activităţile infracţionale din Italia.

Veniturile transferate ar fi fost folosite pentru înfiinţarea mai multor societăţi comerciale, pe raza municipiului Piteşti, cu obiect de activitate construcţie de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Profiturile obţinute din tranzacţiile imobiliare din România ar fi fost apoi transferate către membri ai familiei celui în cauză, din Italia, având ca scop final finanţarea unor grupuri infracţionale care operau pe teritoriul statului italian.

În cauză, va fi pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele bărbatului.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor autorităţilor judiciare italiene şi al poliţiştilor de investigaţii criminale şi de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. La activităţi au participat şi jandarmi.