Râul Cibin a depășit cota de inundație. Mai multe diguri au fost construite de către forțele MAI

Râul Cibin a depășit cota de inundație în cursul zilei de luni, iar autoritățile se pregătesc pentru eventuala ieșire din matcă a râului.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, cota de inundație pe Cibin este 350 cm și a fost deja depășită cu 3 cm.

ISU Sibiu a cerut și a primit suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție de la ISU Hunedoara, Vâlcea, Alba, Arad, Bihor, Cluj și Bistrița-Năsăud.

În ședința de urgență condusă de secretarul de stat Raed Arafat, desfășurată la Primăria Ocna Sibiului, autoritățile au dispus măsurile de relocare a forțelor, echipajelor și materialelor pe județ.

La intrarea în orașul Sibiu pompierii instalează diguri din saci de nisip în aceste momente, alături de militari din cadrul  MApN, garnizoana Sibiu.

În localitatea Cristian, forțele Jandarmeriei venite în sprijinul militarilor de la ISU Sibiu au începul în cursul zilei de luni, montarea unui dig mobil folosit pentru situații de urgență, pe o lungime de 1200 de metri a râului Cibin, care a ieșit din matcă.

 

 

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
568